28
mart.

Amenajare interioara bar Oradea

Povestea amenajarii barului din Oradea

Era odată ca niciodată… un spațiu complet neamenajat care se dorea să devină o cafenea. Nu una de fițze, nu una pompoasă și aglomerată cu muzică bumbzi-bumtzi, ci o cafenea linistită, unde te întalnești în timpul zilei să porți o discuție lejeră cu cineva, iar seara te vezi cu prietenii și povestești, pentru că sonorul e de bun simț și poti vorbi. În urma amenajarii acestui bar, în această cafenea/bar poți servi o cafea bună, ciocolată caldă, un ceai sau o limonadă, dar și băuturi alcoolice, de la cele mai uzuale, la cele cele mai mixate…

Denumirea pentru care au optat proprietarii a fost una care să incorporeze ideea de cafenea: Casa del caffe.

Cum era spațiul și care au fost cerințele

Spațiul relativ îngust trebuia compartimentat astfel încât să permită plasarea unui bar, a unui spațiu mic de depozitare, 2 toalete și mascarea sistemului de ventilație. Pentru a utiliza cât mai bine spațiul, în spatele barului am plasat un mobilier mic în adâncime, cu rol de  depozitare și expunere a  bauturilor, cât și de mascare a spațiul de depozitare, care e compartimentat pe înălțime pe 2 nivele.

Pentru amenajare s-au dorit tonuri de maro și cappucino, așa că nu a fost deloc dificil să alegem materialele. Barul a fost realizat din lemn masiv exterior și pal melaminat partea de interior. În imagini vedeti schitele pentru compartimentarea spațiului, schițele tehnice ale mobilierului de bar, schița inițială de amenjare a spațiului și imagini finale a amenajării.

Pe scurt modificările în funcție de clientelă

Din 2008, anul în care a fost făcuta aceasta amenajare, spațiul a mai suferit câteva modificări: in 2010 s-a renunțat la fotolii în favoarea scaunelor și  s-au schimbat mesele, s-au placat peretii cu lemn și s-au adăugat surse de lumină, iar în 2012 schimbare cromatică. Motivul pentru care postez aceste imagini este acela că momentan căutam noi soluții pentru bar. Ne gândim la mărirea suprafetei de lucru în spatele barului, 2 -3 locuri în plus la bar și mărirea optică a spațiului folosind oglinzi. Stick around să vedeți ce o să iasă.

[nggallery id=2]