04
dec.

Mobilier living M&S

Cum debutează o colaborare de succes

Prima intalnire cu unul din beneficiari a fost în camera ce urma să fie mobilată. Mi-a spus cam ce au gândit ei că le-ar plăcea și mi-a arătat imagini cu variante de mobilier living care le-au plăcut. M-a rugat dacă se poate sa adaptez una câteva elemente din acestea. Mi-am dat seama pe loc ca va fi o colaborare usoară. Doreau ceva cat mai simplu, dar estetic, iar selectia de imagini făcuta, m-a ajutat cu informații foarte clare despre aceste lucruri.
Am vorbit un pic despre cromatică, despre combinațiile de culori care s-ar portivi și care le-ar plăcea. Și în această privință, erau relativ flexibili. Una din cerințe era să încorporăm în design tapet pe unul sau mai multi pereți. Am stabilit să discutăm întâi forma mobilierului și culorile acestuia și în funcție de acestea să alegem apoi tapetul. În cazul în care nu am fi găsit un tapet adecvat cu culorile deja alese pentru mobilier, puteam oricând să revenim asupra cromaticii mobilierului, înainte de comandarea materialelor.

[nggallery id=6]

Camera lor de bloc era generoasă, dar nu suficient cât să permită amplasarea unui living simetric, cu corpuri stânga și dreapta cu televizorul dispus central- ca cele din imaginile care le-au plăcut. Am mers așadar pe varianta unui living asimetric, cu mai multe zone de depozitare, sertare în partea de jos și dulapuri în partea de sus, plus un spațiu deschis tip bibliotecă. Deși spațiul de depozitare este destul de generos, aspectul mobilierului nu este încărcat. Prezentarea schiței a fost însoțită de o multime de întrebări din partea lor referitoare la dimensiuni și amplasamentul modulelor, astfel că împreună am ajustat aceste dimensiuni și proporții până am ajuns la varianta finală care să satisfacă așteptarile lor de forma și dimensiuni, dar care sa fie și armonios proportionată.