04
ian.

De luni…de dimineata

Planuri pentru anul care vine

Referitor la toate postările motivaționale pe care le-am citit în ultimele zile, listele de rezoluții pentru anul care tocmai a inceput, am și eu ceva de spus.

Pentru mine anul s-a incheiat un pic neașteptat, am avut parte de o vacanță mai lungă decât majoritatea dintre voi, de care  pot să spun că am știut cum să profit. Inceputul lunii decembrie am fost un pic egoistă și l-am folosit integral pentru mine. Imi era dor de “acasă” și am savurat gustul cafelei cafetierei personale și programul “la liber”. Desigur nu am stat doar, ci am pregătit terenul pentru proiectele pe care le am începând cu luna ianuarie, dar așa fără stres și deadline-uri. Și a fost atât de bine…

Vacanța și perioada de început de an

Apoi am avut vacanța propriu-zisă: călătorit, vizitat, întâlniri, sărbători, iar călătorit, iar chefuit și tot așa. Cam pe la sfârșitul acestei perioade de vacanță știam deja cum încep anul, de ce anume să mă apuc, în ce ordine și aveam deja un pic chef să ajung acasă să fie luni și să pot să încep măcar o parte din tot ceea ce mi-am propus. Dar să fie clar, nu are legătură cu începutul de an 2016 și cu lista rezoluțiilor pe care și le pune toată lumea în gînd cu ocazia începerii unui nou an. Are legătură cu simplul fapt că perioada mea de repaus de acasă și apoi cel de repaus activ – a se înțelege călătorit, întâlnit oameni noi, reîntâlniri cu alții mai vechi- și-a făcut efectul.

Citeam azi un articol despre plăcerea traiectoriei unui parcurs, nu neapărat al rezultatului în sine, despre eforturile pe care suntem dispuși să le facem sau nu pentru a realiza ceva și mi-am dat seama încă o dată că toate listele din lume nu ne vor ajuta, ci doar dorința și încăpățânarea de a crede în noi și în ceea ce facem. Ok, câteodată un pic de ajutor din partea celorlalți ajută, ajutor dat prin încurajări, recunoașterea meritelor, a talentelor și a calităților, pentru că de cele mai multe ori noi suntem cei mai mari critici și dușmani ai noștri.

Vă doresc tuturor un an cât mai bun, roditor și plin de experiențe pozitive!